Sunday, 17 March 2013

Perbezaan ESP Dengan Produk Soya Yang Lain

Energizing Soy Protein : Perbezaan Shaklee

Untuk pengetahuan anda, Shaklee merupakan syarikat pertama yang 
mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, 
pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. 
di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee 
telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan 
kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian 
klinikal yang sangat intensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin 
yang tinggi yang pernah dihasilkan. 

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi : non-GMO’ 
(Non-Gebetecally Modified Organism) yang mana  ia diproses pada 
kadar suhu yang rendah. 

Tambahan pula, setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan 
daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber 
tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran 
yang menjamin penyediaan asid amino yang penting yang tidak 
dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 

Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 
Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muuda. 
Manakala, kandungan Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, 
menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing  manis.




Apakah indeks glisemik??

Index glisemik:
Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan 
yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.

 
Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah?
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggi

 
 Manfaat indeks glisemik rendah:

1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glikemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type

2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.

3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glikemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan.

6. Menurunkan obesitis. Makanan dengan indeks glikemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan)

 


Bagi yang ingin mencuba ESP, pilih salah satu cara yang mudah untuk anda

1) sms/whatapps ke 017-736 7983 (EMY)
2) PM admin: www.facebook.com/dijadikanindahhealthcorner
3) Email: dijadikanindah@gmail.com

No comments:

Post a Comment